BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 27, 2011

Kau Sungguh B'untung...

Seyes aku ckp “kau mmg b’untung!!” tp syg nye “kau xth nk jge leklok”
Npe aku ckp cmnie???ermmm…kau dh dpt owg yg btl2 syg kau..yg btl2 leh bg bhgia kat kau…yg btl2 take care psl kau…btl2 jge kau…tp syg…kau xgne kn nye leklok!..kau xsyg die spnuh aty!..kau tpu die!..kau curang ngan die!..kau men kn perasaan die!..npe weh??pe slh die kat kau?kau xcian kat die ke?die dh hbs kn mcm2 utk kau..sanggup die bkorban demi kau…DEMI KAU!!...tp npe cmnie jd nye?npe kau wt die cm 2?npe??npe??

Kau sendiri xth nk ckp pe..kau sendiri xth nk bg alasan pe..kau sendiri xth npe kau wt die cm 2..kau sendiri xth pe sbb nye…sume nye b’punca dr kau!!..klu kau jge die leklok, klu kau setia kat die, klu kau jjr kat die…insyaAllah..aku yakin kau pasti akn bhgia…tp klu nie yg kau lakukn..aku xyakin kau bhgia..smpi tua pn kau akn ttp ngan perangai kau 2…playgirl!!...aku ckup benci ngan playboy n playgirl…

Playboy – npe mst men kn perasaan pompuan?npe kne tpu pompuan? Alasan nye “awek aku curang kat aku..xkn aku xleh curang kat die” atau pun “aku xcye kat pompuan dh..dl cinta aku d khianati oleh pompuan”
Playgirl – npe mst men kn perasaan laki?npe kne tpu laki?npe kne gne kn laki? Alasan nye “pkwe aku bkn nye setia pn kat aku…kau igt die jauh ngan aku, die setia ke?” atau “alaa…ok pe..die curang kat aku..so aku pn men kayu tiga r” atau pun “aku benci laki..aku dendam ngan laki..nie la mse nye aku bls dendam ngan men kn perasaan laki” atau pn “aku gne kn laki utk ske2 je..ble aku bosan aku msj la die..ble aku de laki len, aku xlyn la die”

Kowg th x!!...sbnr nye kowg nie sme je…laki + pompuan = men kn perasaan sme2…cbe la klu kowg dpt laki or pompuan yg bek..kowg lyg leklok…aku gerenti kowg xkn nyesal..aku yakin kowg xkn nk jd playboy or playgirl…b’ubh la selagi de mse…jge la psgn kte leklok..

**aku xske laki or xnk cri laki or xcye kat laki bkn sbb aku nk men kn perasaan laki…bkn sbb aku nk bls dendam..bkn sbb aku curang…tp dsbb kn perangai laki sendiri…time aku setia, jujur…die lak wt hal..bgth kwn len konon nye aku yg curang..aku yg de laki len…nie point utk die kapel ngan pompuan len..jujur aku ckp “aku sedih, aku menangis stiap ary, aku t’menung, xde selera mkn, xde mud nk wt kje pape” aku cbe pk blik..pe slh aku kat die..pe aku lakukn smpi die wt aku cmnie..pe kurg nye aku..pe aku xlyk utk die ke..tp 2 sume dh xpntg lg bg aku..skrg aku hepy bsme kwn2 n family aku…family n sedare byk bg aku sokongan utk aku tabah hadapi sume nie…kwn2 byk bg aku gelak utk aku lpe kn sume nye..thankz u all…luv u.. =)

Baru Knl Dh Nk Syg2..LEMPANG NK??!

Aku cukup benci ngan owg yg bru knl dh pgl aku syg..pe hal ntah??!!emo lak aku…tbe2 je…cbe kowg byg kn..kowg ngah on9..alih2 de lak sowg mamat pm kowg..then trus tnye “bz ke syg?” ehhh2…ske2 je..dh la ngan salam pn xbg..pas2 pgl aku syg lak..geli nye!!..

Mak aku ckp owg yg kte xknl, jgn lyn..so aku dgr ckp mak aku..aku xlyn…tp die ttp gak pm aku..aku pn ckp la “eh2..tbe2 je pgl syg pe hal?kte knl ke?” die pn balas “xknl pn”…dh 2 yg kau tbe2 manis sgt mulut 2 nk pgl syg pe hal?????!!kau igt aku pompuan yg sng2 je kau nk perangkap ble kau pgl syg??cehh!!...jgn harap la…aku bkn cm pe yg kau pk kn!

Mle2 xbg salam…pas2 pgl aku syg…aku maafkn!! dh 2 trus tnye psl sex…nie lg la aku xbpe bkenan!!..btl2 benci ngan laki cmnie!!..dsbbkn wujud nye laki yg cmnie..sbb nie la aku mls nk cri laki n aku xnk cye kat laki…aku xske ngan laki yg ske ckp psl sex..pe yg kowg pk psl sex??npe kowg ske sgt tnye bab cm 2?pe yg best nye?kowg xpk ke mse dpn?xleh ke klu kwn ngan aty n jiwa yg bersih??npe mst de kait kn ngan sex??npe???

De lg sowg laki nie tbe2 pm aku…ckp nk feel sex..aku pn ckp la “umo kau bru 18..dh pk sex??kau xpk stdy ke?” die pn bls “umo aku 21 la..yg 18 slh tulis” aku ckp lg “kot ye pn umo kau 21..npe kne pk sex?kau xpk stdy ke?kje pn lom lg..duit pn lom dpt b’ribu..kawen pn x..alih2 pk sex” die bls “aku nk rse je..tlg la..lyn aku..aku jnji skali je..sumpah” aku nye thp emo pn dh nek…aku ckp “pe hal kau nk rse?pe hal lak aku kne lyn kau?xbek men sumpah…xelok..cbe kau kwn ngan aty n jiwa yg bersih..nie asyik pk sex je” die bls “aku nk lyn je..aku xkn wt pape” ehhh “otak kau!..klu dh lyn gerenti akn wt nye” die bls “x..aku jnji..aku xwt la..aku nk lyn je” bapak nye gle la..aku ckp “pe hal kau nk lyn?” die pn bls “aku rse pns la ary nie..aku nk rse..nk feel..nk th pe 2 sex” gle nye laki.. “wehh..mne kau blaja ble pns je kne lyn sex??klu nk th g tnye lec or family kau..bkn aku!!”..trus je die kta “ermm..xpe la xnk lyn”

Dh r!!!kau pk aku hamak sgt nk kwn ngan kau…gle!..bengong tol..nyampah..benci…(mencarut xtntu psl)

**aku cukup xske ngan laki jns cmnie….tp andai kta aku ske sowg laki..then laki 2 de perangai cmnie..aku akn trus tawar aty..xde mkne nye aku nk bg peluang suh ubah perangai…aku ucp bye je..kau nk lyn, lyn sowg..aku lyn kau!! =.=”

Sapu Je...

Kau men sapu je ek…gle la kau...*4 ur information nie bkn sapu sampah k..nie men sapu je laki..mkne nye laki mne yg de, men amk je…

Nie kes kwn aku…opsss!!..pecah lubang..mmg abs aku die kje kn nti..hehe =) kwn aku nie aku xth la die ske test yg cmner…tp aku rse die ske owg b’umur…sume bf die 25 ke ats..gle bapak r!!..aku pn xth pe yg de ngan laki 25 ke ats..bg aku laki nie makin b’umur makin miang..makin menjadi perangai nye…tp kwn aku nie ske bkn sbb cinta or syg…tp sbb DUIT…

Cbe kowg byg kn….kowg dpt laki umo 28..nie cth ek…ermm…pas2 laki 2 kje engineer..or de kdai computer..or pape je yg b’kjaya…kowg nk lpaskn ke??mst kowg jge die..belai die leklok kn???smte2 utk dpt DUIT…btl x??

Tp bg aku biar la die kje pe…klu die b’DUIT…2 ialah DUIT die…bkn hak kte..kte xleh mtk ske2 aty je…m’lain kn kte dh kawen ngan die…time 2 kau nk mtk DUIT ken k mtk p eke..mtk la…tp klu lom de pape hbgn nie…aku nsht kn xpyh la mtk pape kat die…aku tkt nti ble kau wt perangai…die xske kau lg..die akn dendam kat kau..then akn lakukn benda yg xelok kat kau…aku tkt wehhh laki jns cmnie…tp aku xleh wtpe…dh puas aku nsht kn kau…kau ttp sme je..jd aku hnye diamkn dri je…pndai2 kau la..kau yg mkn, kau yg smpn sendri k..

Igt la wahai kwn ku..jgn la kau bsme ngan sesowg cz DUIT…mmg la DUIT 2 pntg…tp xsmsti nye kne de DUIT bru kau nk die…kte kne bsme ngan sesowg cz de perasaan syg + cinta + kasih + ikhlas + jujur + setia…bru la hbgn kte 2 kekal…hope kowg sume pk la k..kowg dh bsr..aku xnk ckp byk..kang xpsl2…aku lak kne hentak ngan kau…ngee~ =)

Saturday, February 26, 2011

Biar Betul Weh??!

Aku xnk ckp byk la…aku hnye nk bgth aku de sowg kwn yg mempunyai bf b’umur…wahhhhh…..biar betul??! Itu la soklan yg aku tnye die byk kali…dn jwpn nye tetap sme dr mle aku tnye smpi abs “btl la”…

Urmmmmm…..mle2 aku rse cm janggal lak ble die ckp die de bf yg b’umur…tp ble aku pk2 blik..rse cm dh biase je…rmai je ngan kwn ngan laki owg…opsssss……..anda sume jgn slh phm k…kwn aku nie bkn kapel ngan laki owg…bf die msh bujang n teruna lg tau….kih3…aku ske… =)

Aku pk punya pk…xth npe tbe2 aku rse cm aku pn nk cri yg b’umur la…aku xth pe sbb nye..tp bg aku diowg yg b’umur nie b’pkran matang, slalu amk berat, pandai amk aty, ksh syg die curahkn penuh cm ksh syg sowg ayh kat ank nye…tp spe yg aku nk cri???spe??!!de spe2 x yg b’umur d cni?de spe2 x yg nk kapel ngan aku?

Klu xde..xpe…diamkn je k…aku akn cri sendiri…hehe…tp seyes aku ckp aku xpandai nk cri owg nie…cz mse mle2 aku kapel dl pn kwn aku yg jodohkn kami…hoho..rse segan lak cte psl nie…tp xpe…aku open minded nye owg…

Wehhhhhhhhhhhh….tp btl la aku ckp…aku xcye dowh diowg kapel…kowg cye x??aku rse cm geli je…tp die ckp laki 2 amk berat sal die, laki 2 xpnh mrh kn die ble die wt slh, laki 2 penyabar…wahh3…nie lg la aku ske…cm aku lg nk cri je…

Ble aku tnye kwn2 yg len “pe akn jd andai kata aku de bf umur 30?” die hnye jwb “ok je..xde slh pape pn” wahh..btl2 green light nie…tp aku tkt andai kata aku dpt..family lak xleh trime…urmmm…cmner ek??! (pk mse dpn dr skrg) =.=”

Akan Aku Redah Cuaca Yg Pns!

Aku dan kwn2 g pekan…skali lg g nye kami kat pekan tanpa di rancang…kali nie kami g 5 owg…aku, ikah, wanie kck, ain dan farahiya…

Pg2 lg aku dh bgn…mandi…ngah siap2 pkai bj..alih2 ecah (bdk junior) ckp “kak, mak gard ckp kol 2 bru leh kuar outing” apaaaaaaaaaaaaaaa???!WTF la…aku dh siap pnt2..pg lg aku dh bgn…die bg kuar kol 2 lak..CE tol!!...aku pn jerit la pgl fara (jiran sblh umh je) “fara……….weh, leh kuar kol 2 la..kol 1lbh kte siap ek..pas2 kol 2 kte gerak” die pn jwb “alaa…yeke?ermm..ok2”

Tunggu punye tunggu….uwaaaaaaa….ngantok la…lme lg 2 der!!...xnk bazirkn mse aku pn on9 fb…hoho…tp bosan..xde pe kat fb…on9 punye on9…dh 1lbh..nie yg best..trus kitowg siap..pas2 gerak…nk tggu bus lak “adoyaiii…lme lg ke nk smpi nie” alih2 pkck bwk bdk bangau parit smpi kat tmpt jaga…pkck pn ckp “nk g mt ek?meh cni nek cpt” pe lg…kami pn nek la…dlm van punya la bising…..suara ain + ikah buli ecah!..huhu..bkn buli ek…tp sje je nk bg kngn t’indah kat die…

Smpi la mt…(ecah xikut..die smpi umh die je) smpi je g CIMB bank…duit pokai…dh amk duit…trus g mkn..lapo gle bapak r…g che yang…aku order nasi aym penyek + limau ais..perghhh…sdp 2…kowg nk rse?klu nk rse meh la dtg mt…hehe…

Pas mkn g topup..pas2 bintang (sbuah kdai runcit)...dh 2 trus tggu bus..bapak r!! lme glen k dtg..dh la kami KEPANASAN DI MT..urmmm….alih2 de sowg mkck nie ckp yg die nk dpt tender kat kafe kolej kitowg..die bgth la die nk msuk..tp mkck kafe tolak..ntah cmner cte die pn aku xth…aku xdgr sgt..yg aku dgr die kta “cbe kamu bygkn..lauk pg lg die dh kuar kn..pas2 die xpk ke bdk2 yg kuar kls lmbt ke..nti kuar je lauk dh abs..pas2 mlm xde lauk..lauk ptg td die cmpur ngan lauk mlm” aku pn ckp la “btl2..wahh…b’usaha la mkck utk dpt tender kat kolej kami”

Smpi je bus trus nek…kowg igt dh nek bus, bus trus jln ke???! Xde mkne nye..die duk kat tmpt jual tiket bus mara, borak2…kitowg kat dlm bus cm cacing kepanasan…gle r!!..aku pn ckp kat ain “ain..kau g start enjin bus nie..nti die dgr bunyi bus mst die lari t’kocoh2” ain pn pgl fara “fara….kau g start enjin bus nie” die hnye t’senyum je…

Aku dh la lmbt..tkt kne mrh ngan mak aku..mak aku otw dtg kolej…gle kau! Nk kne mrh ke??nsb bek aku smpi kolej pas mak aku bru je smpi…xdela kne mrh..ngee~ dh 2 mak aku bwk mknan….hehe..syg mak…dh lme xmkn mskn mak aku…rindu kat mak aku…ermmm =(

**wlu pn cuaca pns tp kami ttp hepy bsme…kami ibarat 1 family yg ceria n bahagia… ^__^

Kau Minat Owg Pe??!

Aku tnye kau minat owg pe??aku hnye minat owg dr malaysia je…klu sabah!!sarawak!!..mtk maaf k..tidak d lyn…aku xske..xth npe…tp aku btl2 xske…

Tbe2…de lak sowg mamat nie msj aku..ckp nk knl..nk kwn..aku tnye mne dpt no die kta dpt dri kwn aku..ble aku tnye spe kwn aku..die ckp nti mlm die cll bgth spe kwn aku yg bg no kat die…alih2 die anta msj bgth “maaf la awk..sy xleh bgth spe kwn awk yg bg no 2” aku pn ckp la “klu cm 2 jgn ganggu aku lg”!

Leh lak die ckp aku nie jht…CE tol…die ckp aku jht smte2 aku xlyn die..mengong nye!..klu kau de dpn mte aku dh lme aku sepak kau la ngok..ske2 je nk ckp owg jht pe hal?kau 2 bek sgt ke?

Lg 1 mak aku de pesan, jgn ckp ngan owg yg kte xknl…jgn lyn ngan owg yg kte xknl…jgn ske2 nk kuar ngan owg yg kte bru knl…jd spe2 yg nk knl ngan aku 2, yg mne aku xlyn 2..cowy k…bkn xnk lyn…tp aku xske…bkn pe…aku xske ngan cara kowg yg sungguh biadap…klu nk kwn xksh, tp biar b’adap ckit…anda pasti akn d lyn skire nye anda de adap…ngee~ (tp tgk mood aku gak) klu aku hangin + runsing = gerenti kowg kne maki ngan aku…tp wt mse skrg aku nk pk stdy dl..aku xnk kapel…kapel nie sungguh menyeksakan… =.=”

Wednesday, February 23, 2011

Abang Tidak Pernah Berikan Cinta Yang Saya Inginkan...

Suami sy adalah seorang jurutera, sy mencintai sifatnya yg semulajadi dan sy menyukai perasaan hangat yg muncul dihati sy ketika bersandar dibahunya...3 tahun dlm masa perkenalan dan 2 tahun dlm masa pernikahan, saya akui bahawa sy mulai rasa letih...alasan-alasan sy mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yg menjemukan...sy seorang wanita yg sentimental dan benar2 sensitif serta berperasaan halus...sy merindui saat2 romantis seperti seorang anak kecil yg sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya...tetapi, sume 2 xpnh sy perolehi...suami sy jauh berbeza dari yg sy harapkan...rasa sensitifnya kurang...dan ketidakmampuannya dlm menciptakan suasana yang romantis dlm perkahwinan kami telah mematahkan sume harapan sy terhadap cinta yg ideal...

Suatu hari, sy beranikan diri utk mengatakan keputusan sy kepadanya, bahawa sy inginkan penceraian... “Mengapa?” Dia bertanya dgn nada terkejut... “Yana letih, abg xpnh cuba memberikan cinta yg sy inginkan.” Dia diam dan termenung sepanjang malam...

Kekecewaan sy semakin bertambah, seorang lelaki yg xdpt mengekspresikan perasaannya, apalagi yg boleh sy harapkan drpd nya? Dan akhirnya dia bertanya... “Apa yg abg boleh lakukan utk mengubah fikiran Yana?” Sy merenung matanya dlm2 dan menjawab dgn perlahan...

“Yana ada 1 soalan, kalau abg temui jawapannya di dlm hati Yana, sy akn mengubah fikiran...Seandainya, Yana menyukai sekuntum bunga cantik yg ada di tebing gunung dan kita tahu jika abg memanjat gunung2 itu, abg akn mati...apakah yg abg akn lakukan utk Yana?” Dia termenung dan akhirnya berkata, “abg akn memberikan jawapannya esok.”

Hati sy terus gundah mendengar responnya itu...keesokan paginya, dia xde di umh dan sy menemui sehelai kertas dgn coretan yg bertuliskan...

‘Sayangku, abg xakn mengambil bunga 2 utk mu, tetapi izinkan abg utk menjelaskan alasannya.” Kalimah pertama 2 menghancurkan hati sy...namun, sy masih terus ingin membacanya.

“Yana boleh menaip dikomputer dan selalu mengusik program di dlm nya dan akhirnya menangis di depan monitor, abg harus memberikan jari2 abg supaya boleh membantu Yana utk memperbaiki program tersebut.”

“Yana selalu lupa membawa kunci rumah ketika Yana keluar, dan abgg harus memberikan kaki abg supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu utk Yana ketika pulang.”

“Yana suka jln2 di shopping complexs tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tmpt2 baru yg Yana kunjungi, abg harus mencari Yana dari 1 lot kedai ke 1 lot kedai yg lain mencari mu dan membawa Yana pulang ke rumah.”

“Yana selalu sengal2 bdn sewaktu ‘teman baik’ Yana dtg setiap bulan, dan abg harus memberikan tgn abg utk memicit dan mengurut Yana.”

“Yana lebih suka duduk di umh, dan abg selalu risau Yana akn menjadi ‘pelik’...dan abg harus membelikan sesuatu yg dpt menghiburkan Yana di rumah atau meminjamkan lidah abg utk menceritakan hal2 kelakar yg abg alami.”

“Yana selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Yana, abg harus menjaga mata abg agar ketika kita tua nanti, abg dpt menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu.”

“Tgn abg akn memegang tgn Yana, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pg dan pasir yg indah...menceritakan warna2 bunga yg bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu.”

“Ttp sygku, abg xakn mengambil bunga 2 utk mati...kerana abg xsanggup melihat air matamu mengalir menangisi kematian abg.”

“Sygku, abg tahu, ada ramai org yg boleh mencintaimu lebih drpd abg mencintai Yana.”

“Utk itu syg, jika sume yg telah diberikan oleh tgn, kaki, mata abg xcukup bg Yana...abg xakn menahan diri Yana mencari tgn, kaki dan mata lain yg dpt membahagiakan Yana.”

Air mata sy jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tulisannya menjadi kabur, ttp sy tetap berusaha utk terus membacanya lagi...

“Dan skrg, Yana telah selesai membaca jwpn abg...jika Yana puas hati dgn sume jawapan ini, dan tetap inginkan abg tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu umh kita, abg skrg sedang berdiri di luar menunggu jwpn Yana.”

“Ttp, jika Yana xpuas hati, sygku...biarkan abg masuk utk mengemaskan barang2 abg, dan abg xakn menyulitkan hidupmu...percayalah, bahagia abg bila Yana bahagia.”

Sy terpegun...segera mata memandang pintu yg tertutup rapat...lalu sy segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di dpn pintu dgn wajah gusar sambil tangannya memegang coklat kesukaan sy...

Oh! Kini sy tahu, xada org yg pnh mencintai sy lebih dari dia mencintai sy...itulah cinta, di saat kita merasa cinta 2 telah beransur2 hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dpt memberikan cinta dlm ‘kewujudan’ yg kita inginkan, maka cinta 2 telah hadir dlm ‘kewujudan’ yg xpnh kita bayangkan sebelum ini... N_n

Monday, February 21, 2011

Sepetang Bersama Bantal + Tilam!! ngee~

Npe ek??cm pelik jela aku nie…pg g kls…blik je mkn…duk2, borak2, wt kje jap…pas2 trus nek atas katil..time to sleep…hehehe…mne x nye…member aku pn sme je…ble aku msuk bilik die je…mst die ngan baring2 atas katil…aku pn tnye la “pe kte nk wt nie weh?” die pn jwb “tdo la..pe lg” aku pn ckp “alaaa…xmo la tdo..nti mlm aku xleh tdo la” die pn jwb “aku th..kau nie aku risau ckit..klu tdo bgn dh la lmbt…pas2 mlm ssh nk tdo” dh th cm 2 die bkn teman kn aku…die je tdo…aku wt la kje pe yg aku nk wt…

Pas2 alih2 ………….. hihi…mte pn tbe2 nk lelap lak…pe lg tdo jela…ngantok gle dowh…dh 2 bgn kol 6…bgn je member ajak mkn…pas2 borak2…borak punye borak smpi la mlm…mlm update blog, on9 fb, klu de mse on9 ym, on9 netlog, 0n9 bearshare (t’baru nye) hehehe…bosan lor duk cni…xde pe nk wt…paper projek pn xmle lg wt kire2…xpe2..msh de mse lg…ermmm…skrg nie kne focus dakwah, syariah ngan tafsir hadis…midterm woo0ooo…png pale nie…dh la syariah byk kne bce…tafsir hadis lak kne hafal hadis…dakwah lak de yg xphm sgt…gle la!..cmner nie…

Ngah png nie pn smpt lg update blog…hoho =D nie la kje aku ary2 kat cni…kat kolej yg amat bosan nie…stiap ptg..ehhh…slh..xkire la pg ke ptg ke mlm ke…aku pasti akn lekat kat tilam + bantal aku nie…mmg xleh d pisah kn la…dh serasi dh nie…hik3….

**plz…jgn nk ckp aku mls or pape ek…aku bkn mls…tp xde mud je nk wt kje…hoho…klu kowg tgk aku rilex je, mkne nye aku lom de mud nk stdy…tp klu kowg tgk aku pgg bk, wt note, duk dlm bilik diam2, mkne nye aku ngah de mud…sowg pn xleh ganggu!..ada phm!.. ngee~ ^__^

Syg Aku Ke??!

Setiap ary isnin mst aku ngantok kat dlm kls…mne x nye..dh tdo ngan bgn lmbt..khamis pas abs kls je trus blik kg..ahad ptg blik kolej blik…blik kolej kdg2 trus tdo..kdg2 borak2 ngan member…kdg2 tgk cte ngan member...pnt woo0oo…dh 2 tdo lmbt..esk nye kne bgn pg2..kls mle kol 8..aku slalu bgn kol 7.15…xpn 7.30…2 pn my bff yg kjt kn..klu xkjt alamat nye xbgn la aku…

Sblm g kls…mulut aku nie m’bebel je…pot pet pot pet…pe lg...b’gosip la…hahaha…dr kuar je umh smpi ke kls mulut xb’henti b’ckp…smpi kls pn b’ckp lg…dh jmpe member len..len lak cte nye…hehe..ble ust msuk je..ermmm…lemah tol la…

Kowg nk th x pe jd kat kls?pe aku kne stiap ary isnin?urmmm..mmg tol2 wt aku lemah je wehhhh…ust msuk, bkak bk, duk diam2, dgr pe ust ajar…mte ngantok, nk lelap…TAPI……stiap kli aku nk lelap je………………ust mst ketok meja aku…hoho…die cm th2 je aku nk tdo…bkn 2 je…nk2 lg die slalu diri sblh meja aku je…diri kat dpn jap, pas diri sblh meja aku jap…xde nye ust nk diri kat blakang…npe ek???

Member pn heran…mmg tol la stiap ary isnin je cm 2…smpi je umh member pn tnye aku… “syida, npe ust slalu diri sblh meja kau je?ust ske kau ek?” aku hnye mampu gelak je “hahahahahahaha” die xth ke ust diri sblh meja aku bkn nye ske aku…tp die syg aku..die xnk bg aku tdo dlm kls…die pn xnk bg aku men tulis2 surat nie…

Haaaaaaaaaaa….cte psl tulis2 surat nie…bru aku igt..ary 2 aku tulis surat kat bff aku…wlu pn duk sblh2 tp kitowg x b’ckp…tkt kne mrh…jd tulis surat jela…bff pn bg surat kat aku…aku bce…th2 je ust kat sblh aku nie…mte ust pn tgk je surat 2…pas2 die senyum2…hehehe…aku pn senyum blik..pas2 surat trus aku sembunyi kn…

Member yg len pn tnye aku “btl ke ust ske kau weh?” adoyaiii…kowg gle ke pe??npe lak die nk ske aku..die syg aku jela…aku pljr die yg t’bek dlm kls…hahahaha…syg ke?? O.o member aku ckp “aku rse die ske kau la…die syg kau lebih…wlu pn kau ngantok dlm kls die…kau ttp dtg kat kls die” ngee~ (segan aku kau ckp cm 2..cm aku nie pljr yg teruk je)

Klu kowg nk th…ust nie aku dh biase ngan die..dr die ajar mse sem 2 kot..aku slalu msj die tnye psl assignment, midterm atau pape yg aku xphm…die pn slalu tunjuk ajar kat aku…aku pn xth rpe nye smpi skrg die igt aku lg…hehe…lg 1 stiap kli klu aku jmpe ust atau pensyarah mne2 la..aku akn tegur…tp smpi skrg ust zul, ust nazli, cik aina yg byk tegur aku stiap kli jmpe aku…pas2 senyum…ust nazli xpyh ckp byk la…die mmg klu jmpe aku je senyum..pas2 tnye “sht nur syahida?” aku pn ckp “baik..alhamdulillah..ust sht?” die pn jwb “sht je” lme xjmpe aku la 2…rindu aku la 2…hohoho…(mst kowg pk bkn2 kn)

De lg 1 member aku slalu ckp kat aku “aku pelik la ngan kau nie syida…xth npe sume pensyarah dr sem 1 smpi sem 6 nie…sume no pensyarah kau de…pape hal psl kls ke midterm ke..kau mst dpt th dulu...kau de gne ubat pengasih ek?” wahhhhh3….dh melebih nie…gle ke aku nk gne ubat 2…ubat 2 cmner bentuk nye pn aku xth…aku hnye mampu ckp “hahahaha….ntah la weh…aku pn xth”

** aku sowg pljr yg bek, yg slalu tgur mne2 pensyarah, yg slalu borak2 ngan pensyarah, yg ske cri psl, yg slalu loya buruk, yg ske senyum….mayb sbb 2 mne2 pensyarah yg pnh ajar aku, yg slalu msj aku, yg ske senyum ngan aku, yg ske tegur aku klu aku wt slh…bdk yg nie la die akn igt slalu…KOT…aku pn sbnr nye xth npe diowg cm 2…so kowg jgn la tnye aku lg npe ust slalu diri sblh meja aku, npe ust slalu tegur aku, npe ust senyum ngan aku…xpyh tnye lg k…kerjasama anda amat d hargai…ngee~ =)

Saturday, February 19, 2011

Suke Langgar Owg..yeke??

Hoho…mst pelik kn ngan tajuk nie…tp nie la yg blaku kat aku smlm…aku ngan family g mydin..mak sbuk amk brg2 dapur…aku ngan adk pn sbuk amk brg2 kitowg…huhu…spt biase dh amk brg sembunyi2..jgn slow2…then trus msuk dlm troli…alih2 nk byr je, mak tkejut…mak aku slalu ckp “ble mse lak ibu amk brg nie?” kitowg senyum je…phm2 jela ngan perangai ank2 die nie… =P

Smlm pas aku amk brg…toleh je tgk mak dh xde kat sblh aku…m’gelabah lor…pusing punye pusing alih2 t’langgar lak pkerja kat ctu…kpd abg yg aku langgar smlm “mtk maaf ek..xsengaje..” dh langgar die, aku trus jln wt donno je..die dh pndg2…mne je aku pergi, mst nmpk mke die…ntah npe ntah…die xpuas aty ke pe?ke nk cri gdh ngan aku?ke die nk aku mtk maaf lg skali?ke die nk mtk no hp?hahahaha… =D

Bkn sje abg 2 aku langgar…sume yg de dkt2 ngan aku pn aku langgar..smpi kn de sowg pkck nie ckp “xpe nak..pkck ske kamu langgar2 pkck nie” huh??pe mksd nye 2?die mrh aku ke?ke die btl2 ske men langgar2?huhu…tp xbest la smlm…bli brg xleh amk byk2..mne x nye, ayh kje…klu g ngan ayh sng ckit nk cilok brg byk2…ayh xksh punye…tp mst dlm aty ayh aku ckp “len kli g shopping xleh ajak ank2” hehehe =)

** kpd ayh dan mak…cowy ek amk brg byk2…ank2 kalian nie mmg kaki shopping…ngee~ ^__^

T'igt Kat Kamu..

Ermmmmm….ntah npe tbe2 rse sunyi sgt…ble tgk blik gmbr2 kami bsme…rse cm “uishh…rindu nye” ble la nk jmpe lg ek…die bz…ntah ble dpt jmpe pn xth la…tp npe tbe2 die senyap kn dri?aku slh ke?aku de wt pape ke kat die?tlg la bgth aku npe die senyap kn dri je…

Aku dh cbe anta msj..die xbls…aku cll…die xangkat…benci sgt ke die kat aku nie?aku hnye nk bgth kat die yg aku rindu die sgt2..die lah tmpt aku luah kn sgle nye..ble aku sdh, hepy, tension..aku slalu cte kn sgle nye kat die…die pn bg nsht kat aku…npe mne die skrg nie??npe die xmuncul lg dlm hdp aku?npe??

Tbe2 aty ku rse sdh…air mte ku jatuh membasahi pp ku yg gebu nie…hoho…aku xth npe die sanggup wt aku cmnie..aku hnye de die je…hnye die…jd pulang kn lah die kpd ku…aku dh xdgr gelak tawa nye, bebelan nye, mrh nye, gosip2 dr nye…urmmm…

** to my beloved aunty…I’m sorry…I miss u so much…jgn la ngajok lme2…syida mtk maaf klu syida de wt slh..syida perlu kn kamu…mne beloved aunty syida?mne owg yg slalu bg nsht, bg smgt kat syida?rindu kamu slme nye… =‘(

Aku Igt Kau Kwn..Rpe Nye Kau ...... huh!!

Npe la de gak owg yg de perangai cm kau nie ek..ermm..sungguh sidih ble dpt th member sendri wt kte cmnie…pe slh aku weh??ckp la dpn2..nie ckp blakang pe hal?tkt ke??!

Ptt la kau bg lynn punye la baik…rpe nye nie yg kau nk wt kat aku..aku lak mse 2 tlalu bdoh…pk yg konon nye kau nie mmg bek la..aku slh tafsir kau slme nie…tp aku silap besar!! rse cm “eh…ptt la die lyn aku cmnie..rpe nye die yg die nk wt ek”...xpe2…bak kta owg “ary nie ary kau..esk lusa ary aku lak” btl ke nie??aaaahhhh…lantak la…aku mmg ngah emo skrg nie…

Tp pape pn aku hrp kau hepy la ek dh wt cmnie kat aku…klu kau sdr yg kau wt nie slh cpt2 la mtk maaf k..aku rse aku pnh ckp bnde nie kat kau kot “aku serba kekurangan, kau serba kelebihan” yeaahhhh…yg nie aku ckp kat kau..tp bkn dpn2…ckp ngan kwn len je…hoho…bkn aku tkt kat kau ek..aku cme xnk kau kck aty je..lgpn slme nie kau dh byk kli wt aku kck aty, aku xsmpi aty nk bls blik…baik kn aku????!

Yg aku xphm npe kau msh wt kje yg sme!! Adoyaiii….b’ubah la weh…jgn smpi 1 ary nti xde owg yg nk kwn ngan kau…time 2 klu kau cri aku blik, dh tlmbt dh…aku ucp kn “bye!” nsb bek kau kwn aku..klu kau bkn kwn aku dh lme aku sepak2 kau…

Aku xpnh cte kburukan owg 2 kat owg len…aku hnye dgr, lihat dan diam je…tp npe kau nk cte kn kburukan aku kat owg len??xleh ke kau pn hnye dgr, lihat dan diam sje??xleh ke!!! Ishhhh…mmg btl2 skt aty aku nie la ble igt blik pe kau dh wt kat aku..tp aku xleh wt pape..aku hnye senyum dan b’kata Alhamdulillah..

Btl Ke Nie Kau???

Wahhhh….cm xcye je wehh…tbe2 die msj aku…aku cool je…xlompat2 pn cm owg len..hoho…tp pelik la..npe tbe2 die cri aku blik?dh sekian lme diam kn dri…dl konon nye kta nk lpe kn aku, nk buang no aku, nk buang sgle nye…tp npe die msj aku?mne dpt no aku?xkn mimpi kot….

Tp maaf ye..aku xleh trime kau blik…aku xth npe skrg nie aku ssh sgt nk trime mne2 laki…klu kte kwn aku xksh, aku on je..lalu kau pn b’kta kat aku “sy bkn nk mtk bsme awk..sy hnye nk awk igt pesan2 sy..sy gak hrp yg awk xkn lpe kn sy” huh?! Aku pn tcengang ble dpt msj nie..lalu aku b’kta did lm aty “cehh!..bkn nk mtk bsme blik konon…mcm la aku xth kau 2 cmner owg nye..dh 2 npe lak tbe2 ckp jgn lpe kn sy” pelik2 jela kau nie..

Aku akui ble aku bsme kau dl mmg aku hepy..tp aku mtk maaf cz hepy aku bkn hepy btl2..aku pn xth hepy cmner..mayb aku xde perasaan kat kau kot…adk spupu aku pnh ckp kat aku “klu kau xske die, xcinte kat die, bek xpyh kapel..kau pts je ngan die..lg lme kau bsme ngan die..lg la die igt yg kau btl2 hepy ngan die” sjak 2 aku pk kembali…dan aku trus wt kptsn utk pts ngan kau…ske aty kau la nk maki aku ke, nk ckp aku kejam ke..jnji aku xseksa kau lme2…

** kpd die…cowy ek..mayb bkn jdoh kte..lgpn aku xknl kau sgt..aku pn xde perasaan kat kau..kau cri la owg yg lyk ngan kau k…gud luck!. =)

Friday, February 18, 2011

Luahan Aty Ku... N_n

Kau kata kau cinta..kau kata kau syg…
Tp mne sume tu?adoyaii..aku lgsg xnmpk kat mne kau salur kn cinta kau..kat mne gak kau salur kn syg kau kat aku..
Npe begini yg harus aku trime??
Sptt nye kau m’hargai dri ku nie..kau jge leklok…
Tp npe cmnie lak jd nye??
Msh lom t’lmbt lg utk kau b’ubh syg ku…
Klu kau ske die, kau xdpt lpe kn die….
Aku ikhlas..aku redha jka kau kembali kpd nye semula…
Jgn lah kau sesali pe yg tjdi d antra kte…
Aku xpnh slh kn kau ngan pe yg blaku…
Aku th nie sume blaku ats kslhn aku sendri..aku yg mle kn…
Kau lgsg xsng ngan khdrn ku..
Kau kta aku xleh memahami kau..
Mmg!!..mmg aku xleh memahami kau..
Kau cbe ckp kat aku…kau de ke memahami aku??de ke??!! Lgsg xde!!
Setelah sekian lme aku b’pk…aku xkn ganggu hdp kau lg…
Aku xslh kn kau…aku xkn bgth cte sbnr kat owg len…
Biar la owg len anggap aku yg slh dlm cte nie…
Biar lah owg len ckp aku yg xth jge hbgn nie leklok…
Biar lah owg len gak anggap aku nie xhargai kau…
Aku trime pe sje cacian owg…aku trime pe sje owg nk ckp psl aku…
Asal kn kau bhgia…aku th kau ckit pn xamk th psl aku…
“Kau diam!!..aku pn diam!!..”
Tp aku th..rmai kwn2 kau dh th psl kte…
Rmai yg ckp aku yg slh…rmai yg tduh aku…
Aku trime…aku diam…aku hnye t’senyum…aku gembira…aku sng aty…
Xsangka popular gak aku nie ek ble jd cmnie…sungguh hebat nye aku nie…
Tp rmai yg silap…rmai yg xth cte sbnr…rmai yg xselidik dl..rmai yg pndg sblh mte…
Sbb pe????
Kau sendri de jwpn nye…xperlu la aku jwb kn lg…
Salam….maaf skre nye aku xpnh bhgia kn kau… >_<

Sungguh Sidih!!! =(

Aku tahu nie sume berlaku atas kesilapanku…
Aku tahu aku xlyk utk kau..
Mayb aku masih xfhm lg perangai kau..
Aku hanya perlukn kau d cc aku…wkt sdh, hepy..aku hnye perlu kn kau..
Tp…kau ttp xde d cc aku…hampeh tol!
Lain yg aku hrp kn..lain yg muncul…
Adakah kau mengerti mksd ku nie??
Try la kau faham tol2 ngan keadaan aku nie..try la..pe tggu lg!!
Jjur aku ckp yg aku msh syg kn kau…
Tpu la klu aku ckp aku dh lpe kn kau…
Npe ek kau wt nie sume kat aku??
Kau xde perasaan syg kat aku lg ke??
Mne jnji2 kau yg kau tawar kn dl??mmg tol2 tawar la..2 sbb xjd..kn?
Klu nie takdir yg harus aku trima..akn aku trima seadanya…
Aku hrp kau bhgia d samping owg yg kau syg…
Aku hargai ngan plhn itu…
1 sje pinta ku…jgn lah kau cri aku s’andai nye kau x lg anggap aku kksh kau..
Aku sedar spe dri ku d dlm aty kau…
Aku sedia undur dri demi kbhgian kau..
Slmt tgl wahai syg ku…(dlm aty rse nk nyumpah je) hoho =D

**apa mcm aku nye madah???ada bagus???!!hahaha..xpyh ckp..aku dh th mmg bgs pn…ngee~ ^__^

Thursday, February 17, 2011

Aku Benci Laki???!

Holla…nie lg 1 yg aku dgr dr mulut owg yg m’ngata kn aku nie benci laki…pe hal lak diowg nie ske wt mulut cm 2…adoyaiii…kowg de bukti ke??ermmm…aku bkn la benci..tp xbpe ske je…hahaha…leh lak statement cmnie ek…xde la..gurau je…sbnr nye aku nie dh fobia ngan laki…bkn pe..nie sume cz cinta aku d khianati oleh owg yg aku btl2 syg…tp aku xth npe die sanggup wt aku cmnie…pe slh aku ek??

Nie ke kowg pgl aku benci laki??slh aku ke klu aku xbpe ske sgt ngan laki…klu kwn aku xksh tp klu nk lbh dr kwn..maaf ye..aku lom sedia lg..bkn sng utk aku lpe kn die…bkn sng utk aku cri p’ganti…klu leh aku nk focus pd stdy dl..then bru psl bf nie…hehe..pd spe2 yg ajak aku kapel 2..maaf eh..bkn nk kck kn aty kowg..tp kowg kne phm keadaan aku..aku bkn ske2 nk wt cmnie..aku de alasan utk sume nie…

Aku pn xksh klu aku xdpt cinte yg sjati…bg aku 2 sume m’nyakitkn aty je…diowg bkn nye leh jge aty aku nie leklok..aku je nk jge aty diowg, diowg de ke???lgsg xde!!..aku je nk phm diowg, diowg de ke??xde gak!!..aku nie xde perasaan ke?npe diowg lyn cm 2 skali ek?nie yg aku xphm…urmmmm….

Klu leh aku nk kawen pkse je…(tbe2 lak pk cm 2)..aku pn xth npe…mayb pas aku tgk cte drama kat tv kot…2 yg tbe2 je nk kawen pkse…hahahahahaha…cm xde motif je..tp klu dh xde psgn, aku tpkse ikut je plhn family aku…
Pd spe2 yg ckp aku benci laki 2..kowg cpt2 la b’ubh ye…jgn ske sgt cte buruk2 psl owg nie..klu kowg xth cte yg sbnr, jgn cte!!..ada phm!! =.=”

Wednesday, February 16, 2011

Aku Bkn Lesbian!!!

Kenape??..Kenape??..Kenape??

Urmmmm….npe owg ske ckp aku nie lesbian??pe yg aku dh wt smpi diowg pgl aku cm 2??slh ke klu aku ckp aku ske pompuan?xslh kn…yela xkn kte nie sbgai manusia nk ske lain jantina je..leh gak ske sme jantina ngan kte..btl x?btl kn…haaaaaaaa…xpyh ckp..aku dh th aku btl…ngee~
Aku tulis kat fb psl nie…aku ckp yg aku bkn lesbian…hehe…rse cm klakar lak tulis cmnie..tp pe leh wt..dh aku xleh nk kawal emosi mrh nie…thankz kak emah cz ckp sy manje owg nye…smpi sy rse segan lak nk jmpe akak pasnie…rse cm “ehhh..de gak owg pasan cmner perangai aku nie ek”… thankz gak cz amk berat sal sy…malu la…merah2 pp nie ble akak ckp sy cm 2…sy pn xpasan yg sy cm 2 owg nye…cz slalu nye sy wt cm biase je…(malu2 kucing) ^__^
Haaaaaaaaa….xlpe gak kat owg yg dh ckp aku lesbian…trimas la ek…kau mmg bek aty…xsangka kau begitu bek aty…sungguh bek aty….yaaa….dh smsti nye kau bek aty…ehhhh2…dh ulang ayt byk kli lak …“ehhh..ehhh..ehhh…boleh” so mmg leh aku ulang ayt aku…huhu =P
Mmg Allah cipta kn kte b’psgn..tp xbmkne kte xde psgn owg dh leh ckp kte nie lesbian or gay…igt ckit..cbe kamu sume pk logic ckit…mayb diowg xde psgn cz nk focus pd stdy or nk bjaya dlm kjaya ke…cm aku nie (sje interprem dri) hehehe =) jgn la pndg serong ek pd mereka…ehhh2…spe mereka nie…adoyaiii…2 pn mau tnye lg ke..lu pk la sendri…
Aku mmg pnh kwn ngan lesbian or pengkid…tp “kwn”…xlbh pn..so jgn pk bkn2 k…kwn ngan diowg nie mmg best..t’utama skali diowg nie memahami kte..yela mne x nye…dh sme2 jantina..mmg la memahami…kih3…diowg jd cm 2 bkn slh diowg…alamak aiiii….xleh jd nie…slh2…aku btl kn blik ayt aku..bkn slh diowg klu diowg jd cmnie…aku pnh th 1 cte dr member aku..die kta die jd cm 2 cz family die..family die nk ank laki tp yg kuar nye die (pompuan) jd ayh die slalu bg hadiah cm laki..slalu ajk men perang2, pkai bj cm laki..pe kes nie??
De gak jd cmnie cz tlalu rmai abg..die sowg pompuan..jd xde spe pompuan kat umh mlainkn die ngan mak..mkin ary mkin t’ikut ngan gerak geri or kelakuan abg2 nye..2 yg smpi skrg dh jd cm abg nye..lbh kurg sme je aku tgk..huhu =P

Persoalan nye……………….pd spe kte nk slh kn sbnr nye ble tjd hal cmnie???? Haaaaaaaaaaaaaa…tggu pe lg…jwb la!!

Btl Ke Aku Mcm Tu??

Owg kta aku seorang yg amat degil dan rajin..
Mungkin aku kena menjauhkan orang lain dkt ngan aku cz kata-kata aku..
Aku gak seorang yg bertimbang rasa ngan mslh orang lain..
Aku b’bakat dlm penyelidikan dan seni..
Aku akan membantu ahli keluarga atau member yg m’hadapi mslh tanpa berfikir panjang..
Wlu pe pn aku tetap seorang yg sabar dan tegas..
Aku gak seorang yg manje..

**fuyoooo000ooo…xsangka lak cm 2 skali diowg bce aku ek…hehe… >.<

kajian kelahiran & sikap...kau yg mne??? O.o

JANUARI
* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI
* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan
impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC
* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL
* Sangat aktif dan dinamik.
* Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
* Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
* Punya daya mental yang sangat kuat.
* Suka diberi perhatian.
* Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
* Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
* Sangat berani dan tiada perasaan takut.
* Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
* Emosi cepat terusik.
* Cuba kawal perasaan.
* Kecenderungan bersifat pendendam.
* Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
* Kuat daya ingatan.
* Gerak hati yang sangat kuat.
* Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
* Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
* Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI
* Keras hati & degil.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain .
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros

JUN
* Berfikiran jauh & berwawasan.
* Mudah ditawan kerana sikap baik.
* Berperangai lemah lembut.
* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
* Idea yang terlalu banyak di kepala.
* Bersikap sensitif.
* Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
* Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
* Bersikap suka menangguh-nangguh.
* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
* Cepat marah & cepat sejuk.
* Suka bercakap & berdebat.
* Suka buat lawak & bergurau.
* Otaknya cerdas berangan-angan.
* Mudah berkawan & pandai berkawan.
* orang yang sangat tertib.
* Pandai mempamerkan sikap.
* Mudah kecil hati.
* Mudah kena selsema.
* Suka berkemas.
* Cepat rasa bosan.
* Sikap terlalu memilih & cerewet.
* Kurang mempamerkan perasaan.
* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
* Suka pada barang yang berjenama.
* Mudah menjadi eksekutif.
* Kedegilan yang tidak terkawal.
* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI
* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

OGOS
* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya.
* Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
* Berani dan tidak tahu takut.
* Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
* Pandai memujuk orang lain.
* Terlalu pemurah & bersikap ego.
* Nilai harga diri yang sangat tinggi.
* Dahagakan pujian.
* Semangat juang yang luar biasa.
* Cepat marah & mudah mengamuk.
* Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
* Sangat cemburu.
* Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
* Cepat berfikir.
* Fikiran yang berdikari.
* Suka memimpin & dipimpin.
* Sifat suka berangan.
* Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
* Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
* Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
* Belajar untuk bertenang.
* Sikap kelam kabut.
* Romantik, pengasih dan penyayang.
* Suka mencari kawan

SEPTEMBER
* Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
* Sangat cermat, teliti & teratur.
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
* Pendiam tapi pandai bercakap.
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
* Sangat sensitif yang tidak diketahui.
* orang yang banyak berfikir.
* Daya pentaakulan yang baik.
* Otak bijak & mudah belajar.
* Suka mencari maklumat.
* Kawal diri dari terlalu mengkritik.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
* Suka sukan, hiburan & melancong.
* Kurang menunjukkan perasaannya.
* Terluka hatinya sangat lama disimpan.
* Terlalu memilih pasangan.
* Sukakan benda yang luas.
* Bersistematik

OKTOBER
* Suka berbual.
* Suka orang yang sayang padanya.
* Suka ambil jalan tengah.
* Sangat menawan & sopan santun.
* Kecantikan luar & dalam.
* Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
* Sentiasa berkawan.
* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
* Cepat marah.
* Macam pentingkan diri sendiri.
* Tidak menolong orang kecuali diminta.
* Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
* Tidak suka terima pandangan orang lain.
* Emosi yang mudah terusik.
* Suka berangan & pandai bercakap.
* Emosi yang kelam kabut.
* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
* Suka melancong, bidang sastera & seni.
* Pengasih, penyayang & lemah lembut.
* Romantik dalam percintaan.
* Mudah terusik hati & cemburu.
* Ambil berat tentang orang lain.
* Suka kegiatan luar.
* orang yang adil.
* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
* Mudah patah semangat

NOVEMBER
* Banyak idea dalam perkara.
* Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
* Berfikiran kehadapan.
* Berfikiran unik dan bijak.
* Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
* Pemikiran yang tajam.
* Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
* Sesuai jadi seorang doktor.
* Cermat dan teliti.
* Personaliti yang dinamik.
* Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
* Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
* Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
* Terlalu degil dan keras hati.
* Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
* Tak suka marah kecuali digugat.
* Mudah ambil berat terhadap orang lain.
* Pandai muhasabah diri.
* Cara berfikir yang lain dari orang lain.
* Otak yang sangat tajam.
* Pandai mendorong diri sendiri.
* Tidak hargai pujian.
* Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak
sesuatu.
* Cuba sampai berjaya.
* Badan yang sasa.
* Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
* Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
* Suka duduk d irumah.
* Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
* Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
* Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
* Bercita-cita tinggi.
* Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER
* Sangat setia dan pemurah.
* Bersifat patriotik.
* Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
* Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
* Bercita-cita tinggi.
* Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
* Seronok bila didampingi.
* Suka bercampur dengan orang.
* Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
* Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
* Tidak pandai berpura-pura.
* Cepat marah.
* Perangai yang mudah berubah-ubah.
* Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
* Benci pada kongkongan.
* Suka berlawak.
* Pandai buat lawak dan berfikiran logik

Tuesday, February 15, 2011

sje mau interprem...ngee~


maaf...leh tcicir lak psl langkawi kat cni..hehe


nie gmbr 1 kls aku...DPIK B..aku igt kowg smpi ble2.. =)


klu kowg pandai..cri la yg mne 1 aku...kih3...


stylo...menawan...gempak...candit...caya lah...ntah pape je... =P


sudah semesti nye kami hepy... ^_^

ini langkawi punya celita!..


aku bsme mereka~ (mls nk tlis pnjg2)


aku dan adk sepupu.... =)


aikk...aku lg...nie bsme my beloved aunty... =P


kami adk b'adk...hrp maaf!.yg kck skali 2 adk spupu..die mmg xleh b'enggang ckit ngan aku..tkt khlgn aku la 2..hehehe


haaaa..tgk!..kn aku dh ckp...die de lg ngan aku..ngee~

celita ini hali... =P

Pd 15/2 kami = aku + ikah + fana + ain + wanie kck + ecah + intan (kwn ain)..kitowg g pecan..cm biase mne lg pecan yg kitowg leh g klu bkn mt…xth mt 2 pe…die lbh kurg cm mc la..xpn cm mp…tp nie lg canggih…lg rmai owg dtg bkunjung…(ayt nk sdp kn aty)..mt ni msjd tnh..pekan bdk kolej ske g…aku pn xth pe yg de..huhu…
Tujuan kami g sne mmg xdrancang utk g sme2…ikah kjt aku bgn tdo, kta nye “bgn syida, jom kte g smbut bday”…aku pn tnye “smbut bday spe?” die ckp “bday kte sume”…agk2 kowg pe aku wt pas2???adkh aku trus bgn or aku tdo blik??haaaaaaaa….slh!..aku trus bce komik + bring ats katil + pkai selimut…hahahaha…rse mls nk bgn..de lak mte yg bute..igtkn aku msh tdo..jap2 diowg menjerit pgl aku suh bgn…aku wt budu je..xjwb pape pn…dlm aty aku ckp “p eke bnde bising2 nie..aku ngah bce komik nie..xnmpk agknye..”huh…pas abs bce komik bru la aku bgn, g ruang tamu tnye diowg nk g ke x…diowg tnye aku blik..aikkkkk!..td ye2 kjt aku..skrg aku dh bgn duh tnye aku lak…aku pn ckp “siap la…kte g nek bus kol 2..”
Kol 2 je kitowg gerak kuar umh…cian ecah..kaki skt2 pn jln gak…tlg jgn slh kn aku k!!..aku xslh dlm hal nie..(ayt nk lpas kn dri) huhu =P aku jge ecah..ecah lmbt jln ckit je..aku tggu die..jln sme2..kdg2 aku menjerit “ecah!!..cpt ckit la..adoyaiii…pe hal lmbt sgt nie…nk tongkat x?nk kosi roda?xpn kau seret je kaki kau 2..” (nie ayt gurau k) jgn kowg igt aku btl2 lak..aku msh de aty k’manusiaan… =)
Smpi je kat pekan…trus survey kdai kek..wahhhh…byk nye plhn…tp kne beli ikut budget ek..aku nk kek coklat…tp my bff xmkn…sungguh sidih…tp xpe..kitowg beli kek cuppucino…tgk luaran je…waahhh…sdp nye…ble dh msuk mulut…waahhhh…leh la…ermmm…mmg xsdp la aku ckp…aduhh..loya ngek…tp ttp ku telan smpi abs..ngee~
Dh 2 kitowg jnl2…jln2 tanpa arah tuju..jap g sweeties, jap g bintang…ahhhhhh…aku g kdai hp..gle la!..hp aku nk beli 2 dh murah wehh…cye x?! aku pn cye..cz kat tmpt aku msh mhl…kat ctu leh murah..gle la..nti aku nk beli la..tp bkn skrg..pas kje kot..hehe..skrg xleh beli..xpsl2 kne mrh ngan mak aku lak “jap2 tkr hp..byk duit kau” pe aku nk jwb nti..24 jam kne membebel..kau leh thn ke??(aku acah je psl mak aku membebel) =P
Haaaaaaaaaaa….dh time utk blik…tggu bus lme nye..kaki dh pnt + pale png…dlm pale igt nk blik + mandi + tdo…mmg xigt nk stdy..tggu nye tggu..bus pn smpi..nek la..xde tmpt..bapak r!!..mmg pnuh siot…aku pn tnye pkck tiket 2 “pkck, tmpt duk sy mne?” pkck 2 senyum je…tbe2…pkck dpn aku lak dgr…die pn ckp “pe kamu ckp td?” aku t’cengang “xde ckp pe” pkck dgr kamu ckp td..die pn suh aku ulang..aku pn ckp la “sy tnye pkck mne tmpt duk sy” hahahaha…pkck 2 pn bgn bg tmpt die kat aku…cm xcye je..aku ngan serba slh pn ckp la “ehh..xpe pkck..duk la..sy gurau2 je..” pkck kta “xpe..duk la nak..” aku xsmpi aty nk duk..aku biarkn je..kwn aku je yg duk..(aku pn xpasan ble die duk)
Smpi je umh…msing2 mke pnt..cri katil…tp aku cri toilet..pas mandi bru leh tdo..hik3…bijak2!..tp pas mandi aku trus g umh member wt assignment..pnt dowh!..dh 2 time aku dtg igtkn dh siap..upe nye xsiap..aduhhh…aku sabo je…ermmm..dh selesai sume bru aku blik..tp sblm 2 g umh kak jem dl..amk mknan..hehe..die blanje kfc..kowg jgn jeles…ngee~
Blik umh..mam + on9…smpi skrg…mne tdo nye ek???ptt nye smpi je td trus tdo..nie dh pg pn xtdo lg..gle la..nie sume sbb dpt brite bek dr ust..huhu…xde kls..xde midterm…yess!!...hepy nye…mne x nye..bk xbce, pale png…skrg lega ckit…tp xspnuh nye…cz esk aku de present pengantar fiqh…present psl kontrak syarikat…aku pn xphm sgt..tp aku cbe wt yg tbaik nti..insyaAllah…kamu doa2 kn ye agr sgle nye bjln ngan lancar..aku bjaya dlm pljrn…hehe…muaxhhh…luv u all my frenz… ^__^

Monday, February 14, 2011

Kami lg.!!


nie aku dan ikah...teman baik ku..cyg kamu yunk... =)


nie aku, ikah ngan wanie kck...hehe..die comel kn?aku ske tgk die..


xaci!!..npe aku blakang sgt..xnmpk lak 2...huh!..cpt amk blik...(dan2 lak bus pn smpi)hehe..acah je... =P


nie aku dan fana...merangkap mak mentua...hohoho...

kami d KUIM... =)


ini mira dan kina...teman s'bilik ngan aku...dr sem 1 smpi sem 3..nie mse ktowg g tg.rambutan...(program psikologi)


haaa....nie la kami 4 owg..igt lg x ksh "hnye kami 4 owg d umh" nie la die owg nye...hehe


nie aku, ikah, fana dan nisa...time nie nk g pekan ek...ke blik kg..lpe dh.. O.o


hoho..nie kad outing n kad blik kg kami d cni...aku yg tlg ceria kn kad nie...sng ckit nk cri nti cz de tnde...(bijak x aku) =)


ehh..ehhh..nie pn kad kami lg..aku bg lg dkt ckit...ngee~

ehhhh...de lg lorrr....

Xlpe gak kat kina dan mira…kina sowg kwn yg bek aty..ske tlg owg..klu pe yg aku xphm, kau akn terang kn kat aku smpi la aku phm…aku pn pnh nangis sbb kau…kau kta kau nk pndh umh…aku sdh sgt..rse cm kau xnk kwn ngan aku je…mse 2 kte tgl 2 owg dlm bilik…kau cte kat aku yg kau nk pndh umh…aku sebak…xtkata…aku hnye diam kn dri…ckit demi ckit air mte aku jth..kau perasan…kau pn nangis sme…hehe…aku akn sentiase igt kau dan mira cz kowg la kwn aku yg mle2 aku jmpe…mne xnye, mle2 msuk kolej je aku 1 umh ngan kowg…ngee~
Mira..aku ske tgk kau…kdg2 aku ske usik kau..xth npe…hehe..kau xmrh kat aku kn…kau ske cte kat aku pe yg kau nk cte…aku pn…cm serasi je cte pe je kat kau…kau memahami..wlu pn kdg2 kau xphm..aku ske usik kau cz aku ske dgr kau gelak…nmpk comel sgt… =)
Uitttt….cmner leh lpe nie…adoyaiii….wanie kck or wanie junior…hehe..cowy2..akak lpe lak kamu…kamu comel owg nye, pnyayg, sensitive..kne mrh ckit je dh nangis..(cm akak lak)..akak doa kn kamu bjaya dlm pljrn dan kjaya k..stdy leklok..xmo men2 je…nti de mse dtg umh akak tau..kamu dh th umh akak kat mne kn..jd jgn malu2 nk dtg…nti akak dtg umh kamu ek…akak mtk maaf klu akak de wt slh or slalu mrh kamu…tp klu akak mrh pn akak dh pujuk blik kn..jd kosg la ek…xde utang pape…hehe =)
Ecah…sopan, ske maki owg…biase la 2 owg mlake..tp mmg btl2 pekat ayt maki kamu 2…akak pn xbrani…ecah stdy leklok k…jgn igt men2…sbnr nye kamu bek owg nye…kamu slalu tlg ktowg..kdg2 ktowg buli kamu pn, kamu ok je…kamu xperasan sume 2..tp jgn amk aty k..sje je gurau2 utk jd kn kngn..ktowg nti xjmpe kamu lg…ckup la 2 sem bsme kamu dh wt kn akak hepy sgt…kamu dan wanie kck akn akak igt slalu..kamu bdua adk yg bek, dgr ckp akak…bgs..nie yg akak ske…tp ecah, tlg kurg kn ckit maki kamu 2..xelok yunk… =)

Kenangan bsme begitu indah~

Hallu…makin ari makin t’rse sdh nye…skrg sem last…rse cm sdh je nk tglkn sgle nye..3thn kami bsme slme kami stdy d kuim nie…cm2 kngn yg kami dpt…rse sdh nk tglkn kamu sume yg de d cni…aku hrp kowg jgn lpe kn aku k…insyaAllah aku akn sentiase igt kowg…kowg la teman aku suke n duka..hehe..muaxhh..cyg kowg…
Fiza + Ning = teman aku dr sem 1…aku syg kamu bdua..fiza dh nk kawen..uwaaa…lg la sidih + gembira…nti mst xdpt lepak sme2 lg..yela dh nk jd isteri owg…mne leh lepak lg..de lak kne sepak ngan laki nti…abs xpsl2 aku pn kne…mne x nye aku yg bwk bini die lepak…(nie cte dogeng cz die lom kawen skrg..tp akn dtg) ngee~
Ikah, aku knl kau dr sem 1 gak…kau sowg kwn yg bek…kau slalu de d cc aku time aku sdh + hepy…aku xth npe aku sng kwn ngan kau…klu aku de mslh ngan bf aku, kau sentiase bg aku pdpt yg positif…jd xde la aku nk pk yg bkn2 je…tp 2 la…aku xpk bkn2 pn sme je…xde p’ubhn..aku ttp kne mrh…ermmm…ikah, aku th kau xleh mrh aku..nti kau nangis..kn2???hehehe…cyg kau…maaf klu aku de wt kau nangis…aku pn akn nangis klu aku tgk kau nangis…kau igt lg x mse kte nk ct raye…kau blik tmpg kembar..aku tggu mak aku dtg amk…xth npe tbe2 air mte aku jth gak akhir nye…aku cm sdh je kau pergi..wlu pn kau nk blik umh kau…hahahaha….mst kau gelak kn aku kn?tp seyes ikah, aki syg kau…kau la kwn aku sgle nye…
Fana, aku knl kau dr sem 2 kot..xpn sem 3…tu pn pas aku knl ikah…1st time aku tgk kau..aku rse cm tkt sgt..kau cm garang owg nye…huhu =P tp pas dh knl ngan kau lbh mendalam…haaaaaaaaaa…upe nye kau sme je perangai ngan aku…1 pale…gle2 gak…hehe…2 yg aku ske…
Ain, aku knl kau mse aku bru msuk umh kowg..sem 4 rse aku…time 2 mmg aku rse cm “ehh..aku dpt kwn bru la”…mse 2 pn kau cm cool je…aku pn ckp dlm aty “wahhh…leh jd geng nie” huhu…mmg btl woo0ooo!! Ko mmg geng aku yg bek la…kau sowg yg bek aty..pe yg kau bwk mst kau bg ktowg..nk2 lg ble aku suh kau bwk kek coklat or kek durian…gerenti kau akn bwk…nie yg ++++ syg aku kat kau…
Nisa, aku knl kau sem 3 kot..xpn sem 4..kau jns yg ssh nk d ramal kn…kdg2 kau ok, kdg2 kau xok…haaaaa…cm 2 la kau…kau phm x aku ckp pe nie??hehehe…(sbnr nye aku xth nk cte pe sal kau)
Wanie, aku knl kau lak sem 4…mse aku bru msuk umah kowg…kau nie aku tgk jns yg sombong ckit la…2 mse aku xknl kau sgt…tp aku cbe dkt ngan kau…pas dh dkt ngan kau bru aku th kau nie jns yg cmner…mmg best gak dpt jd kwn kau…dpt blaja bnde bru…hahahaha….mmg power r ayt kau klu bab nk maki2 owg nie… =)

Sunday, February 13, 2011

ehhh...jappppp

Ehhhh….jap2…kowg igt aku dpt tdo ngan lena ke kat cni??huh!..aku dh dpt 1 berita yg amt gumbira kn aty aku…aku dpt harta pusaka yg byk sgt..yg kami 1 umh perlu kongsi sme2…nk th pe die?adoyaiii…ssh nk cte nie..tkt kowg pn nk sme gak…tkt xckup je nie..xpe2…ckit sme ckit, byk sme byk ek…nti aku bg sama rata..kowg jgn rsau…pe??aikkk..aku xbgth lg pe aku dpt ek?alooo..ciannye..aku bru smpi hostel ngan mke pnt + ngantok + dlm pale nie igt bantal ngan katil je…bk sume aku ke tepi kn dl..mlm leh bce..hoho..nmpk sgt aku nie mls bce bk..ngee~
Dh2…kembali ke tajuk blik…ermmm…aku bkak pin2 je…aduhhhh!..serabut pale aku…mne dtg sume nie pn aku xth..mayb dr pin2 dapur kot…bkak je pin2 umh kucing lari nk kuar umh…bkn sekor kowg th x!!..sgle keturunan de skali..baik bapak + emak + abg + akak + adk + cucu + cicit…perghhh…sume nye bteduh d umh kami…pe kowg igt umh kami nie hotel ke…dh 2 klu duk singgah kejap ke, tumpang tdo ke…aku xkisah la…tp nie siap tglkn harta nye…nk th pe die?..huh!..pe lg klu bkn taik + air kencing nye…gle la…aku dh gelabah…bkn pe ruang tamu nie slalu tmpt mmber aku solat..skrg dh kne kencing…gle ko!..nk bsuh 2 umh..1 kje gle wehhh..pnt pn xabs lg dh +++ kje…
Aku pn anta msj kat mmber A + I + F…aku ckp “spe yg blik umh last xtutup pin2?lu olang sila blik awl k..lumah nie kucing dh berak + kencing…gua xleh nk bsuh solang2..sekalang gua ngantok..nk tilo..lu olang dh blik kjt gua..kte bsuh lumah sme2..”
A trus col – “wehh..btl ke?aduhh..kat mne diowg btandang?abs la bk2 aku..”aku ckp “kat ruang tamu..2 aku xth..tp mmg abs la…bsepah2…”..die tnye lg “byk ke wehhh?”..aku ckp “mmg rmai r kucing td..aku bkak pin2 je sume lari lintang pukang”..die gelak “haha…rmai ek?”..aku ckp ngan nada bsahaja “byk la!..alaaa…slh ckp ckit pn nk tgur ke..wt2 xdgr dh la..cpt blik ek..kek aku jgn lpe..(sempat lg aku pesan agar kek aku die xlpe bwk) ngee~ >dh lme xmkn kek durian<
I bls msj – “itu lumah yin n yang letak silah laaaa…aloiii…”aku hnye gelak je….
F lak bls – “harta pe?”aku ckp la “taik n kencing die..”..die pn hangin la “vavi vunya kucin!.aku nk yg bapak punya tau”..aku ckp “haha..dh t’lmbt der..baik bapak ke mak ke ank ke..sume nye dh lari pndh umh…”..
W blik je msuk bilik trus tnye aku – “perghh..umh nie pnye bau…spe blik lmbt ary 2?npe xttp pin2?”..aku pn ckp “kucing dh wt hal..kang sume dh blik bru kte bsh umh la”..”yela..wahhh..awl ko blik?”…aku pn “hoho..mak aku anta awl nk wt cmner”
Kowg phm x perasaan kitowg kat umh nie cmner???!!phm x?.. =.=”

Akibat nye!!!

G kenduri kawen..dh mkn, bsuh tgn..alih2 xde tisu lak kat ats meja..adoyaiii…aku pn pe lg..haaaaaaa…dh siap pn..fuyoo0ooo..cntk tgn kau..mne dpt tisu weh??hahaha..tisu?nie haa kain alas meja nie la tisu aku..pdn mke!..spe suh wt kenduri kawen tp xltk tisu ats meja..kn dh kne ngan aku..lantak kowg la nk kta aku nie pep n..jnji bnde dh lpas…huhu..uwaaaaaa….ngantok lak tbe2..aduhh!..nk tdo la rse nye..ermmm…mak aku pn dh pndg aku dr cermin dpn ngan berkata “ngantok ye cik kak…dh kenyang mkn nk tdo ek”..aku pn jwb “yup..ngantok la”..mak pn tnye “td mkn pe?”..aku jwb “nasi ujan pns +sambal aym + rebung”..tbe2 adk pn mencelah “sume die amk, tp mkn xabs”..hoho..kn dh kne mrh ngan mak..spe suh mkn xabs?len kli amk byk2…ngee~..segannye wehh…dh beso2 kne mrh ngan mak..tp kli nie mak mrh cool nye…huhu..aku nie mmg jns yg ske amk pe yg aku nk mkn..aku akn amk byk2…tp xabs..then kne mrh ngan spe je..yg dh pnh mrh aku ialah mak + adk + mmber + my ehemmmm…hahaha…jnji aku mkn dr xmkn..kn2?kre ok la 2…now time to sleep….yeahhh…jom tdo!..btl2 xthn nie… >.<

Saturday, February 12, 2011

aku insan yg lemah...

Aku insan yg lemah…yg slalu nangis + ngajok + tmenung + gelak sowg2 + ckp ngan kucing…kta owg klu kte ckp ngan haiwan t’utama kucing..die leh phm pe kte ckp…yeaaaa…mmg btl pn…ble aku de mslh, aku luah kn kat kucing aku..mmg die xleh bg respon blik..tp skurg2 nye ble aku ckp, die duk diam..dgr btl2…sbnr nye die pendengar yg baik tau…hehehe…2 yg aku syg die…syg sgt2..xth pe akn jd klu die xde…die la sgle2 nye bg aku…die dgr ckp..2 lg la aku ske dan +++ syg aku kat die…hik3…( mengalah kn syg kat manusia )
Aku sdh sgt…ayh aku slalu skt…ibu aku lak kdg2 msuk hsptl…ermmm…aku xdpt byg kn klu aku khlgn mereka…sidih wehhh…diowg lg la sgle nye bg aku…mereka yg besar kn aku, bg pe aku nk, syg aku, didik aku smpi aku bjaya ( wlu pn lom bjaya lg ) tp skurg2 nye aku dh blaja smpi thp skrg nie…kat mne aku b’ade skrg nie adlh hasil dr didikan ibu dan ayh aku..trimas byk2 ibu n ayh..syida syg kamu bdua...kowg pnh mimpi family kowg dh xde x??aku pnh wehhh…mmg ble aku tjge je aku trus nangis kuat2…aku tkt sgt2 klu pe aku mimpi 2 tjdi…tp owg kta klu kte mimpi family kte xde, mkne nye umo mereka pnjg…Alhamdulillah..aku hrp2 cm 2 la jd nye…
Ibu..kau la ratu aty ku..ksh mu pd ku tiada ganti…kau telah bg aku ksh syg yg sungguh besar..hingga xtkire…mrh kau pd ku ble aku wt slh, teguran kau pd ku ble aku xdgr kta…aku th pe yg kau laku kn adlh utk kebaikan aku gak..akn aku igt smpi ble2…syg kamu…muaxhhh…. =)
Baik adik aku or abg aku…hnye aku je yg ibu + ayh ske…mksd aku, cm mereka nie letak kn hrpn yg tggi pd aku…mereka rse kn aku yg leh hrp…aku dgr ckp mereka…mmg btl aku slalu dgr ckp mereka…tp aku laku kn 2 sbb dh mmg jd t/jwb aku sbgai sowg ank…ermmm…aku rse sungguh tharu ble aku dgr dr nenek aku yg ibu + ayh aku hrp kn aku sowg je dlm adk badik aku…time aku dgr 2 rse cm “ehhh…npe lak aku..” rse nye aku pn cm adk badik aku yg len..slalu wt mak ngan ayh mrh..(tp aku kdg2 jela) ngee~
Gud luck 4 exam k… (wish kat dri sendri) huhu…nie utk igt kn aku yg msh xstdy lg nie..bk hnye sentuh + belek je…bce + phm + hafal nye lom lg..xsmpi seru lg nk bce bk..xde mud..jd xleh bce…spe2 yg knl aku mst die th aku cmner ble de exam..aku akn bce bk ble esk or lusa de exam…time 2 bru bkak bk…sentuh + belek + bce + phm + hafal + tulis blik pe yg aku phm…hahaha…mmg gle la..xpnh d buat owg esk nk exam bru ary nie stdy..hnye aku je…nie la d nme kn stdy last minute…huhu…tp xpe kn..aku stdy gak 2… =P

kayangan punye pasal...

Ptg td tgk cte kayangan..aku spt d awang-awangan..huhu..then aku xth npe tbe2 aku nangis…pdhl cte 2 xla sidih sgt…huh?pe kau tnye?npe?laaaa….kn aku dh ckp td..aku xth npe..jd jgn la tnye npe..adoyaiii…xpe la..biar aku cte…sbnr nye aku pn xth npe tbe2 aku nangis…tp aku cm mengenang nasib je…npe aku jd cmnie?pe slh aku?npe die lyn aku cmnie?dl jnji mcm2..2 la, nie la..tp pe yg de skrg?.hampeh!.pe yg die jnji 1 pn xde..xnmpk lgsg..huh!.nyampah..menci..spe die??2 rahsia…hohoho ( gelak pnuh ngan air mte )
Aku msh sygkn die…tp pe yg aku perlu skrg nie adlh lupa kn die…aku xrse nyesal lgsg knl ngan die..aku xmrh pd spe yg dh knl kn aku kat die…aku th nie sume dh takdir…bkn kte yg mtk..btl x?.~takdir yg menentu kn ptemuan, takdir gak yg menentu kn ppisahan~ aku hnye mampu bdoa agar die bhgia ngan plhn aty nye…mgkn aku xlyk utk die…mgkn gak aku nie bkn plhn aty die…ehhhh…jap2…klu aku bkn plhn aty die npe die cri aku lg?npe die yg nk knl ngan aku dl?de spe2 leh bgth npe?xleh kn……..haaaaaaaa….cm 2 la aku…aku pn xth npe die wt aku cmnie…sungguh sidih wehhh!!...btl2 sidih…klu kowg kat tmpt aku mayb kowg dpt rse pe yg aku alami skrg nie…
Aku nsht kn kowg agr jgn la kowg bcinte…hahahaha…tbe2 lak nk nsht kn owg ek…pe la aku nie…uishhhh…2 kn hak msing2…aku xleh halang…tp pape pn aku nk bgth kowg jgn la cye kn sgle nye kta2 laki…diowg sume xleh cye…mmg btl bkn sume laki cm 2…tp zmn skrg yg lg canggih lg moden nie ssh gle wehh nk cri laki yg baik..andai kowg dpt laki yg baik, jge la die leklok k…klu kowg dpt laki yg xbaik, ko sepak die abs2 pas2 blah..tgl kn die…pdn mke die…( btl2 emo nie )
Member baik aku dh nk kawen…best nye…cm de owg jge kte leklok, amk brt sal kte, syg kte, cinte kte…rse cm nk kawen sme je…tp spe la aku nie…spe la yg nk kat aku nie…urmmm…kpd member baik aku, hope kowg bhgia n kekal bsme slme nye…nti dh kawen jgn la lpe kn aku k…aku syg kau…( dh mle nk nangis lak ) aduhhhh…pe aku nie…cengeng tol la…
Kpd c die, aku hrp kau xcri aku lg k…aku dlm proses nk lpe kn kau..jd jgn muncul dlm hdp aku lg..tp klu nk muncul gak, muncul la skrg..sbb aku btl2 rindu kat kau…klu kau xmuncul skrg kau anggap la kte xpnh knl k…thankz cz sudi hadir dlm hdp aku, bg kngn yg mns, syg aku…trimas byk2 k…hoho..aku dh kembali ceria~ ( knon nye la ) =.=”

Thursday, February 10, 2011

urmmmm...

Urmmm…ble suh kjt kn, owg dh kjt..tp ckit pn ko hargai..xbgn…ko igt aku nie pe?aku leh korban kn mse tdo aku, npe ko xleh lak?aduhhh…pg2 lg umh aku dh riuh…gare2 nk kjt abg + adk bgn..msing2 ssh nk bgn…aku pn ssh gak nk bgn tp xde la cm diowg..aku nie kjt 2 3 kli bgn la…hehehe… =) (xth pe aku merepek nie..hentam jela..) =.="
Oo0ooo…bru t’igt..aku xth npe de gak owg yg pnkut…xbrani nk ckp dpn2..smlm aku sdh sgt2..mne x nye, kwn yg slame nie aku anggp kwn..alih2 die ckp xknl aku..mengong tol.!!..menci ngan die!!..huh!. =.=” ksh die cmnie..aku kwn ngan die dr adk sedare..(mmber adk sedare) die ckp kat adk sedare nk cri kwn..die buhsan..so adk sedare nie pn knl kn aku ngan die..aku pn nk cri kwn gak..tp hnye ‘kwn’..xlbh dr 2..aku rse die kot yg slh phm..ble die th aku dh kapel ngan owg len trus die senyap..xmsj aku..dh 2 aku torai le msj die..tnye pe slh aku smpi kn die xmsj aku lg..nk th x die ckp pe??.................nie spe ek?aku pn mle kn sesi pkenalan dri..hik3…pas die th aku nie akak sedare kpd mmber die..trus senyap siot…xbgth lgsg >oo0oo..awk…maaf la sy bz..xdpt msj..xpn ckp la..sy dh de gf..sy xnk skt kn aty gf sy…sy xnk die igt sy de pompuan len< ble ko ckp cm 2 aku th ler nk wtpe..ko igt aku hamak sgt nk kwn ngan ko…adesss!..cmnie nye kwn pn de ek…perasan!.syok sendri!.klu die kat dpn mte aku dh lme aku sepak + tending + tumbok + lempang + pe yg leh utk ilangkn rse skt aty nie..biar nk ckp aku gns ke xsopan ke..lantak la..aku btl2 ngan emo nie..
Aku xth nk ngadu kat spe..mmg sdh gle la die wt aku cmnie…nsb bek de my bff…kat die la aku ngadu..cte sgle nye tntg mslh aku…tp mmg klakar gak pas dh cte kat die..leh lak die wt lwk time2 cmnie…dialog kami :
Aku : wehh..sungguh sidih ari nie…
Die : npe nie?
Aku : mmg cm siot je..nyampah..mengong tol..hangin lak aku..huh!
Die : cbe cte npe..rilex k..
Aku : ko igt lg x bdk yg aku cte kat ko..yg aku de kwn ngan adk sedare aku nye mmber..
Die : haaaaaaaaa…npe ngan die?
Aku : aku msj die xbls…ble aku tnye pe slh aku lg la die xbls…
Die : ko kapel ngan ‘die’ ke?
Aku : uishhhh…xlah..die kwn aku je..aku rse die skt aty ngan aku kot..yela mle2 aku ckp xnk kapel cz aty aku lom tbkak lg utk spe2..alih2 die dpt th aku kapel..2 yg die bengang kot..ntah2…………..die dendam kat aku…
Die : oo0ooo…dh la..wt xreti je..biar kn die..klu tbe2 die msj ko..ko ckp la “ehhh..spe ko nie…abi!ial!hanat!elaka!aku xknl ko r”
Aku : hahahaha…byk tol bzikir…ermmm…k2…
Hehehe….ngan die la aku gelak tawa + nangis + cte mslh + kongsi sgle2 nye…ur my bff!..luv u yunk….ngee~~ ^__^
**begitu lah kisah nye yg mbuat kn aku sdh…

ehhh...pantai la...last2...ngee~~


so sweet~ like!! like!! ^__^


wahhh...btl2 model tepi pantai...cantek nye... >.<

dgn ini aku nk bgth..abs dh post utk pantai...hehe...sila komen ek... =)

pantai lg der...


boommmmmmmmm....opocot!.tekejut mak...hahahaha =D


bncg nk mkn pe mlm nie ke?ke nk suh pelat blanje..xpn suh pelat bwk dtg cni lg esk ek..hehe =P


kami la model tip top!!..huhu


amk ko!!..haaa...kn aku dh bg nie..fana xpyh wt mke cm 2..kang ko pn aku bg gak..jgn rsau k..sume akn dpt nye...hahahaha =D


dh2..xpyh nk nangis lg...aku dh ckp jgn wt cm 2..ko dedil..skrg tgk spe kne..aduhh...pdn mke ko..kn mak dh mrh 2...ngee~

pantai pengkalan balak laaaaa...

nie mse kami tgl 4 owg kat umh...xde kje len..buhsan duk umh..jd kuar lepak kat pantai...syok gle!..ntah cmner la pelat skrg ek?pe cer la agknye..(ehhh..tbe2 lak tnye sal die) pelik nye...ngee~ bkn ape...sng ckit klu nk g mne2..die kn de..hehehe =P


fana..tgn tepi ckit..nk amk gmbr jap..


fana...tgn 2...tepi ckit eh...


fana!!..aduhhh...de lg tgn die nie..kn aku dh ckp tepi ckit..nk amk gmbr jap..


jom3..kte dgr fana ngah ckp ngan bf die..uishhh..cm gdh je bunyi nye...haaa....sah...mmg gdh pn..ngee~


ehhh...ehhh..fana dgr lak...cpt2 pusing pndg tmpt len...lalalalalala~~

boling!.boling!..syok nye...

mmg syok la dpt men boling..nk2 lak ngan mmber...cyg kowg..thankz cz dpt gak kte luangkn mse sme2...wlu pn xrmai yg g tp nie dh ckup bg aku..mmg best!.


aku nye wrne ijau...lg berat kn?hebat x?huhu...


nie la kami...lepak slps masing2 pnt men boling...


luv u guys....


haaaaaa...pilih la nk yg mne... =)


hebat x aku?tmpt no 3 lg...jd spe2 yg nk ajak aku men boling...xpyh malu2 nk ajak k...aku segera akn g...men boling 2...spe yg xnk...huhu

Wednesday, February 9, 2011

my ucuk lg sowg...ngee~





hanye kami 4 owg d umh...

Hello……hehe…nk cte ckit nie…aku pn xth cmner tbe2 aku leh mimpi kwn2 aku…mayb rindu sgt kot…(pdhl 1 umh je..mst kne rindu ke?)huhu…aku t’igt kisah kami bsme..fana + ikah + ain + pelat(xth nme sbnr die)..kowg igt lg x mse kte duk umh 4 owg je…mcm2 tjdi kn..ble igt2 blik rse cm klakar je..2 la kngn yg aku xdpt lpe kn..
mlm mse nk g kafe…kuar je umh cm biase aktiviti kte (amk gambr sblm gerak)..hahaha…mse g xujan…dh best2 mkn…tbe2 ujan lak trun..mse 2 la msing2 pk cmner nk blik umh…nk redah je ken k tggu ujan benti…alih2 de gak yg bg cdgn lari pkai “pyung” (mse 2 xbwk pyung pn) pyung = plastik mknan..hahahaha…klakar la..aku pn xigt spe yg bg cdgn 2..trimas la ek…tp mmg gle bapak!..best gak lari dlm ujan..cm memori plastik mknan lak…dh 2 lari bkn nye mulut msing2 leh senyap..bising je…(biase la pompuan)..lari smbil menjerit..wow!..yg nie mmg best la..bsh kuyup bj sume..smpi je kat dpn umh..cm biase jln kn aktiviti (amk gmbr) hahaha..dh bsh2 pn smpt msing2 wt pose lg ek..dh 2 kte duk kumpul..cbe teka kte wtpe klu kowg igt?...aahhhh…btl 2!..kte men jutaria…xde kje len mse 2..2 je mainan yg kte de..mse men 2 elok je..msing2 leh lg gelak tawa + maki hamun ain…hahahaha..sbb mse 2 die kedekut + tamak sgt…biase la nk jd jutaria..(knon nye la)hik3…
urmmmmmm…tbe2 lak benda yg xpnh kte mtk nk jd dh jd…ain pn ckp “fana, tlg ttp pin2 jap..xpn ko rapat kn je”..reaksi fana pn gelabah…die pn tnye “npe?”..ain pn jwb “ttp jela”….huh!..mse 2 la fana nek ats katil kak indok..ikah lak tbe2 nk manje2 ngan aku…siap baring ats riba aku lg…aku lak rse nk mrh ain je..mengong tol die nie..klu de pe bgth jela..nie x, die wt ktowg rse tkt lak..mmg cm ceeeelaaaakeeejeee…ngee~ pas fana nek ats katil, die pn segera ttp pin2 ngan kaki kot..xsilap aku…pas2 msing2 tnye pe hal..die diam je..die kta “de benda…jenguk2…dh la kte xpyh men dl..tdo ek”..
dh 2 esk nye pg2 lg dh siap…nk ke mne la ank dara 4 owg nie..hehe..ke mne lg klu x g pantai…yehhhh2!..g pantai…ktowg siap dl sblm ain…sbnr nye ntah spe yg nk amk spe pn xth..pelat nk amk ain = ain kne la siap dl sblm ktowg…nie tblik lak…xpe la..jnji leh g pantai…pg 2 la ain cte yg “benda 2 jenguk2 kte men jutaria…agaknye die nk men sme kot” < ain ngok ngek ckp cm 2 lak..gle!.
hahahaha…kowg igt lg x time kte nk kuar g pantai…aku gdh ngan ‘buah naga’ kat kdai ack pokok…gle la..ble pk blik..cm owg pe je gdh..sume nye gare2 die xbg aku g pantai..sbb pelat yg amk..pelat kn laki..die jeles la..huhuhu…tp mse 2 aku ckp la knon nye aku ngantok..png pale..nk tdo…die pn ok je…kte g pantai pengkalan balak…jln kn aktiviti cm biase (amk gmbr)…huhu…blik je umh..
aduhhhhh….nie la yg plg aku xske..ain ……………. Mmg sume dlm ketakutan…tp yg klakar nye fana asyik kne aim je ngan ain…hahahaha…fana..fana…cian ko ek…ikah lg la..ngah solat + bce yasin penuh ngan ketakutan + m’gigil 1 bdn…aku lak hnye diam je…tp pape pn thankz pd spe yg bantu kami…Alhamdulillah sgle nye sembuh..nie sume ain nye psl la..mulut celupar sgt…dh th umh sblh tangki..leh lak die merepek…ngok tol..aku ske sgt duk umh 2 ngan kowg…cm2 kngn aku dpt..cyg kowg sume…frenz 4 ever! ^__^

syida?pe de ngan syida?urmm...

assalamualaikum...holla..hallu...hehe..b'ade nye sy d cni adlh utk bgth pe yg de ngan syida..(wah..cm tlalu formal lak) huhu =P spt biase syida nie manusia biase + lemah...npe lemah?die slalu nangis klu xdpt pe yg die nk + klu de owg mrh die...manje kn die nie..dh ckp dh jgn manje sgt..nti xde spe nk...die degil..hah!..skrg mmg xde spe nk die...cz perangai die...maaf tlalu jujur d cni...tp serius mmg xde spe nk syida dsbbkn perangai die cm bdk2...hahahaha =D cm klakar je wt ayt cmnie...die nie syg kn family...haruslah!..family 2..die ske wrne ijau + merah + ungu...de mslh ke klu die ske wrne 2 sume??jd jgn nk slalu ckp "eh, npe ko ske wrne nie..xcntk la" jgn!..jgn!..jgn!..cz nie mmg wrne ksukaan syida..klu ko xske dh la..xpyh nk suh owg len pn xske gak..yg pntg nie > die ske coklat!..xkre kek coklat @ coklat @ ais krim coklat...jnji mst de coklat..(sjak ble ske coklat pn xth la)..
ciri2 laki idaman ku :
*xsombong..
*soleh..
*xpns baran..
*xkuat ngajok..(hnye syida je leh)
*jujur, setia, ikhlas..
**prs rupa xpntg..yg pntg aty baik...(syida bkn nye xcntk mne pn)
syida nie lemah lembut + sopan santun + penyayang + ikhlas + bek aty + ske tlg owg + cpt cye ckp owg + mudah d'pengaruhi + mudah ikut pe owg wt + slumber + peramah + ske kwn ngan owg laki dr owg pompuan..(yg pompuan jgn mrh ek..aq pn xth npe aq lbh selesa kwn ngan laki).urmmm..mayb aq rmai abg spupu kot..dr kck dh biase nagn diowg...pe diowg wt, syida akn ikut..so kami dh rpt..
syida nie xsombong owg nye k...spe yg xknl syida je yg kta die sombong..tp klu kowg dh kwn ngan syida...aduhh!!..leh pening pale kowg nk lyn nye..cz die nie kuat membebel...(2 pn klu de bnde yg kowg wt xbtl k)**bdk umh slalu kne ngan aq..cth : bj, brg ltk sepah2...kre nye syida nie pembersih la owg nye..hahahaha (puji dri sendri lg)
wehhhh...maaf la ek..xleh cte byk2...ngantok nie...huhu..gle kn update pg2 bute..de spe2 wt?xde kn..syida je yg wt cmnie...ngee~ klu nk th lbih mendalam psl syida..pe lg..cpt2 la bkwn ngan die ek..nitez..daa~ ^__^

Monday, February 7, 2011

My Ucuk!.





1 NAMA TETAP DI HATIKU!!

Ada 1 nama…suatu masa dulu..
Pernah bawa dan bg ku bahagia..
Hingga saat nie masih ku abadikan di dalam hati ku..
Dengan 1 rasa dalam satu cinta sewaktu kita bersama dulu..
Hanya kita yang tahu dalam mana cinta kita memutik..
Walau akhir ini, seakan terpisah oleh masa dan suasana tak dipinta..
Namun percayalah syg…
Tidak sedikit pun kasih ku kepadamu surut dan berubah..
Aku yakin pasti suatu masa kita kan bersama lagi
Kau dan aku akan nikmati sebuah khdpn yang indah..
Walau ku xpasti bilakah masa nya kau dan aku akan bertemu..
Untuk kita kembalikn keindahan dulu..
Dengan 1 rasa dalam 1 cinta..
Sewaktu kita bersama dulu ku semat di dalam hati..
Hingga kita kan bertemu kemudian hari..
Aku akan menunggu mu syg!..

AKU SAPU AIR MATA PERPISAHAN!!

Siapa sangka akan jadi begini?
Siapa duga kita akan berpisah?
Aku xpercaya walaupn dh jd kenyataan..
Yang pastinye aku dh pn khlgn mu..
Kita sebumbung tapi x b’sama..Kita bercinta tapi x s’kata..
Rindu setahun hilang sekelip mata...
Lautan kasih disambar kemarau..
Aku derita, kau berpura..Diriku menangis, kau ketawa..
Kau owg yg aku syg, tp kau singkirkn aku..seksa aku selama nye..
Aku x m’duga kau dh b’ubh..dlm diam kau tolak cinta aku..
Aku sedar spe diri nie..
Bagai pipit dcc mu..Kau merak kayangan..
Aku x disenangi..
Sekarang aku hanya mampu…
Sapu airmata tanda perpisahan..

Sunday, February 6, 2011

sungguh gumbira!!

assalamualaikum............holla...pe khbr sume?mst sht2 belaka kn...ngee~ sy sungguh gumbira cz sy dh jmpe ngan kwn yg btl2 wt kn sy hepy sgt2...hehe...xth npe..hnye ngan die je sy leh hepy...wlu pn rmai kwn ngan sy tp ... ermmm...xleh tanding die kot...huhu...
sy pn sbnrnye lbh ske kwn ngan owg laki dr kwn ngan owg pompuan...xth npe...mayb sy lbh rmai abg spupu kot...2 yg dh biase ngan laki...tp mmg btl la....hnye ngan laki je sy rse cm wahhh...sungguh excited nye nk cte or nk luahkn pape...
mmg btl owg ckp ble kte luahkn pape ngan owg len kte akn rse lega...tp bg sy, klu sy luahkn kat kwn pompuan...sy msh rse xlega...cz diowg hnye mampu dgr je...ble sy luahkn kat laki lak..diowg leh bg respon blik..respon yg sungguh klakar..yg membuatkn sy hnye gelak je...dh ilang sgle resah + sedih...
ermmmm....wlu pape pn...sy msh sdh...sdh cz owg yg sy syg dh g tglkn sy...pe slh sy ek?lynn sy xbaik ke?npe die wt sy cmnie?leh bgth x pe slh sy?smpi skrg sy xth pe slh sy kat die..ble tnye, die hnye ckp lpe kn je...2 ke cre nye nk selesaikan mslh??!
sy mmg xphm die...mmg xphm...huh!.. =.="